(untitled) (Zamonaviy dunyoda ijtimoiy fanlar, 2026)
Ushbu maqolada Sharq Uyg‘onish davrining buyuk mutafakkiri Abu Nasr Farobiyning “Fozil odamlar shahri” asarida ilgari surilgan jamiyat va davlat o‘rtasidagi uyg‘unlik masalalari tahlil etiladi. Maqolada Farobiyning ideal jamiyat haqidagi qarashlarining bugungi kunda huquqiy davlat va fuqarolik jamiyatini qurishdagi nazariy-metodologik ahamiyati ochib berilgan.