INTERAKTIV VA ELEKTRON FORMATDAGI KOMPLEKS O’QUV LUG’ATLARNING ZAMONAVIY IMKONIYATLARI (Zamonaviy dunyoda ijtimoiy fanlar, 2026)
Mazkur ilmiy tezisda interaktiv va elektron formatdagi kompleks o‘quv lug‘atlarining zamonaviy imkoniyatlari, ularning ta’lim jarayonidagi roli hamda lingvodidaktik ahamiyati ilmiy manbalar asosida tahlil qilinadi. Elektron lug‘atlarning multimodal xususiyatlari, sun’iy intellekt elementlari bilan integratsiyasi, korpus texnologiyalari bilan bog‘liqligi va foydalanuvchi interfeysining rivojlanish tendensiyalari o‘rganiladi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, interaktiv lug‘atlar nafaqat til o‘rganishda, balki mustaqil ta’lim va akademik kompetensiyalarni rivojlantirishda muhim vosita ekanligi aniqlanadi.