O‘ZBEKISTONDA FISKAL SIYOSATNI TAKOMILLASHTIRISH ASOSIDA IQTISODIY O‘SISHNI TA’MINLASHDA ILMIY YONDASHUVLAR (Zamonaviy dunyoda ijtimoiy fanlar, 2026)
Mustaqillikdan so‘ng respublikamiz iqtisodiyotni barqaror rivojlantirish, makroiqtisodiy muvozanatni ta’minlash hamda bozor mexanizmlarini bosqichma-bosqich joriy etish davlat iqtisodiy siyosatining ustuvor yo‘nalishlaridan biri sifatida qaralib kelmoqda. Ayniqsa, fiskal siyosatni takomillashtirish orqali byudjet intizomini mustahkamlash, soliq tizimini modernizatsiya qilish va davlat xarajatlarining samaradorligini oshirish iqtisodiy o‘sishni rag‘batlantirishda muhim omil bo‘lib xizmat qilmoqda. Zamonaviy iqtisodiy sharoitda fiskal siyosat nafaqat davlat byudjeti daromadlari va xarajatlarini boshqarish vositasi, balki iqtisodiy o‘sishning barqarorligini ta’minlovchi strategik mexanizm sifatida ham qaraladi.