(untitled) (Zamonaviy dunyoda innovatsion tadqiqotlar, 2026)
Ushbu maqolada korporativ faoliyatda yuridik xizmatning zamonaviy vazifalari, huquqiy asoslari va amaliy samaradorligi tahlil etiladi. Maqola nazariy jihatdan yuridik xizmatning korporativ boshqaruvdagi o‘rnini ochib bersa, amaliy qismda O‘zbekiston xo‘jalik jamiyatlaridagi yuridik xizmatning yangi shart-sharoitlardagi faoliyati, duch keladigan qiyinchiliklar va ularni bartaraf etish yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot O‘zbekiston Respublikasi Fuqarolik kodeksining so‘nggi o‘zgartirishlari, O‘RQ-1025-sonli Qonun (07.02.2025) va tegishli normativ hujjatlar asosida olib borilgan. Natijada yuridik xizmatning korxonaning barqaror rivoji va investitsiyaviy jozibadorligini oshirishdagi ahamiyati ta’kidlanadi.