(untitled) (Zamonaviy dunyoda innovatsion tadqiqotlar, 2026)
ikki qatlamli dissipativ tizimni tavsiflovchi muhim modellardan biri bo‘lib, bunda har bir qatlamdagi tezliklar o‘zgarmas, ammo tezlik siljishi nolga teng emas. Bu yerda va mos ravishda kompleks va haqiqiy to‘lqin amplitudalari bo‘lib, ikki xil qatlamdagi to‘lqinlar harakatini ifodalaydi. , va - haqiqiy o‘zgarmaslardir.