СУД ТЕРГОВИ ЖАРАЁНИДА ИСБОТЛАШНИНГ ҲУҚУҚИЙ АҲАМИЯТИ. - Юсупджанова , Гулноза (Eurasian Journal of Academic Research, 2022)
Одил судлов суд муҳокамаси йўли билан бир-бирини тўлдириб, алмаштириб турувчи, босқичма-босқич амалга ошириладиган суд ҳаракатларидан иборат. Жиноят процессуал фаолиятнинг ниҳоятда муҳим, суд муҳокамасининг сермашаққат, ишни мазмунан ҳал қилиниши учун асос, пойдевор бўлиб суд тергови босқичи ҳисобланади. Суд муҳокамаси шундай тузилган ки, суд тергови унинг ҳал қилувчи қисмидир. Айнан шу босқичда тўпланган барча далиллар суд томонидан бевосита текширилади ва чиқариладиган ҳукм учун замин яратилади.