QISHLOQ XO'JALIGI MAHSULOTLARINI YETISHTIRISHDA ORGANIK XALQARO STANDARTLARNI JORIY ETISH ISTIQBOLLARI - Abdirayimov, Azizbek; Umarov, Abduqodir; Bahronova, Shaxnoza (Eurasian Journal of Academic Research, 2023)
Ushbu maqolada qishloq xo’jaligi mahsulotlarini yetishtirishda xalqaro organik standartlarni joriy etish orqali tashqi va ichki bozorni sifatli va xavfsiz mahsulotlar bilan ta’minlash, organik tabiiy toza mahsulotlar bilan to‘ldirish, Respublikada xalqaro organik standartlari talablariga muvofiq mahsulot ishlab chiqarish, tartibga solish va muvofiqlashtirish tizimlarini rivojlantirish, qishloq xo‘jaligi mahsulotlarining sifat va xavfsizlik ko‘rsatkichlarini yaxshilash, eksport geografiyasini kengaytirish, shuningdek, mamlakatimizning organik mahsulot ishlab chiqarish salohiyatidan to‘liq foydalanish imkoniyati o‘rganilgan va tahlil qilingan.