QORAMOLLARNING JIGAR TREMATODOZLARI VA ULARNING EPIZOOTOLOGIK HOLATINI O‘RGANISH - Normamatov, Ramazon; Safarov , Madadjon; Hamzayev , Kamoljon; Babashev , Alixan (Eurasian Journal of Academic Research, 2022)
Ushbu maqolada Samarqand viloyatida yirik shoxli hayvonlar trematodozlarining tarqalishi o‘rganilgan. Bunda Fasciola avlodiga mansub bo‘lgan Fasciola hepatica va Fasciola gigantica, turlarining morfologiyasi, biologiyasi, epizootologiyasi va yil fasillarida qo‘zg‘atuvchilarning mavsumiy dinamikasi o‘rganildi.