GLOBULINLARNING TIRIK ORGANIZMLAR HAYOTIDAGI AHAMIYATI - Mahkamova, Nodira (Eurasian Journal of Academic Research, 2022)
Globulinlarni tirik organizmlardagi ahamiyatini o’rganish hozirgi kunning dolzarb masalalaridan.Globulinlar o’simliklar va hayvonlar organizmida keng tarqalgan bo’lib qonda o’simliklar urug’ida ko’p bo’ladi.Organizmning immunlik xususiyatini,qon ivishini ta’minlaydi.Gamma-globulinlar tibbiyotda keng qo’llaniladi.Globulinlarni miqdorini oshishi hayvonlar immun sistemasiga,metobolik jarayonlarga va mahsuldorligiga sezilarli ta’sir ko’rsatadi.