MUQADDAS DINIMIZ BO’LMISH ISLOM DINIDA AYOL MADHI - Xolmurodov, Islomiddin (Eurasian Journal of Academic Research, 2022)
Millatimiz tarixidan ma’lumki Islom dini biz musulmon turkiy xalqlarning qon-qoniga singib ketgan din hisoblanadi. Shu dinda mavjud bo’lgan eng qadrli qadriyatlardan biri bu ayol kishini e’zozlash hisoblanadi. Maqolani yozishdan ko’zlangan maqsad esa, shu qadriyatlarimizning dinimizda tutgan o’rnini anglashga yordam berish hisoblanadi.