GO‘SHTNING TASHQI ALOMATLARI, KIMYOVIY TUZILISHI, GO‘SHTNING ASOSIY FIZIK KO‘RSATKICHLARI.

Main Article Content

Аннотация:

 


 Go‘sht turli to‘qimalari - mushak, biriktiruvchi, yog‘, suyak va boshqalar yig‘indisidir. Har bir turdagi to‘qimalar hujayralar va muayyan fiziologik funktsiyalarni bajaradigan hujayrali bo‘lmagan shakllanishlar. Go‘shtdagi to‘qimalarning tarkibi va ularning xossalari hayvon turiga, jinsiga, yoshiga, semizligiga va zotlariga bog‘liq. Turli to‘qimalarning kimyoviy tarkibi va anatomik tuzilishi bir xil emas, shuning uchun go‘shtning iste’mol xususiyatlari hayvonlarning turi va zotiga qarab tana go‘shtidagi to‘qimalarning nisbati bilan belgilanadi

Article Details

Как цитировать:

Rahmatova , S. . (2025). GO‘SHTNING TASHQI ALOMATLARI, KIMYOVIY TUZILISHI, GO‘SHTNING ASOSIY FIZIK KO‘RSATKICHLARI. Журнал академических исследований нового Узбекистана, 2(6, 2-qism), 210–212. извлечено от https://in-academy.uz/index.php/yoitj/article/view/56956

Библиографические ссылки:

Винникова, Л.Г. Технология мяса и мясных продуктов: учеб. / Л.Г. Винникова. – Киев: ИНКОС, 2006. – 600 с.

Зонин, В.Г. Современное производство колбасных и соленокопченых изделий / В.Г. Зонин. – СПб.: Профессия, 2006. – 224 с.

Рогов, И.А., Технология мяса и мясных продуктов. Книга 1. Общая технология мяса: учеб. / И.А. Рогов, А.Г. Забашта, Г.П. Казюлин. – М.: КолосС, 2009. – 565 с.

Рогов, И.А. Технология и оборудование колбасного производства / И.А. Рогов, А.Г. Забашта, В.А. Алексахина, Е.И. Титов. – М.: Агропромиздат, 1989. – 351 с.