BEDA O‘SIMLIGINI YETISHTIRISH - Turgʻunboyeva, Noibaxon (Наука и технология в современном мире, 2023)
Beda bir va koʻp yillik oʻtlar, ba’zan bargi uch bargchali chala butalar hisoblanadi. Oʻzbekistonda 8ta turi oʻsadi. Ildizi oʻq ildizli, yaxshi rivojlangan, sershox tuproqqa 2metrdan ortiq chuqurlikka kirib boradi. Tarixdan maʼlumki Oʻrta Osiyo bedaning kelib chiqish markazlaridan biri hisoblanadi. Beda har oʻrimdan oldin 1-3 marta sugʻoriladi.