ОЗИҚ-ОВҚАТ МАҲСУЛОТЛАРИНИ ИНСОННИ ҲАЁТИ ФАОЛИЯТИДАГИ ЎРНИ

Main Article Content

Аннотация:

Мазкур мақолада инсонни тўғри овқатланиши, организмда моддаларни алманишуви, инсон организимини энергетик эҳтиёжлари, организимни узлуксиз янгиланиб бориши ва инсонни овқатланиш режимлари тўғрисида маълумотлар келтирилган.

Article Details

Как цитировать:

Махсудинов , С. (2023). ОЗИҚ-ОВҚАТ МАҲСУЛОТЛАРИНИ ИНСОННИ ҲАЁТИ ФАОЛИЯТИДАГИ ЎРНИ. Евразийский журнал академических исследований, 3(2 Part 4), 136–140. извлечено от https://in-academy.uz/index.php/ejar/article/view/10622

Библиографические ссылки:

2020 й 28 декабрдан “ЎР МВ қўшинлари таъминотига олиб келинадиган озиқ-овқат махсулотлари, паёклари ва рационларининг кимёвий таркиби ва энергитек қийматини аниқлаш қойдаларини тасдиқлаш тўғрисида” ги ЎР МВ 809-сонли буйруғи.

Усмонов Р.С. Озиқ-овқат маҳсулотлари технологияси ва товаршунослиги. СОҲАҚМБЮ, 2015.

Журавлева М.Н., Троян А.В. Товароведение прдоволственных товаров. М.: Экономика, 1975 года.

Боровикова Л.А., Герасимова В.А., Эвдакимов А.М., Жустров В.Н. Товароведения продоволственных товаров. М.: Экономика, 1988 года.

Парфентева Т.Р., Стародубсева З.А. Мясные и рибные товары, овощи и фрукты. М.: Экономика, 1989 года.

Слепнева А.С., Кудян А.Н., Понамарев П.Ф. Товароведение плодоовощных зерномучных кондитерских и вкусовых товаров. М.: Экономика, 1987 года.