“PALOV OSH” ETIMOLOGIYASI XALQ AFSONASIDA
Main Article Content
Аннотация:
Ushbu maqolada gastronomiyaga oid birliklar tarixiga nazar tashlangan. O‘zbek xalqining tansiq taomi “palov osh” atamasining kelib chiqish tarixi, turli xil mamlakatlarda ularning qay tarzda nomlanishi haqida to’xtalingan. Shuningdek, O‘TIL.da palov, osh so’zlarining izohi keltirilib, misollar vositasida bayon etilgan.
Article Details
Как цитировать:
Библиографические ссылки:
Abu Ali ibn Sino. Tib qonunlari. II kitob. Toshkent-1956
Xo‘ja Ahmad Yunus. “Turkiy tillar devoni” dagi bayonlardan uyg‘urlarning XI asrdagi yemak-ichmak madaniyatiga nazar. // Urumchi, 2005. № 4, 21-b.
Mahmudov Q.,O’zbek taomlari. Uchunchi to’ldirilgan nashri, Toshkent, 1970
Mahmudov Q.,O‘zbekcha palov, Toshkent, 1979
Mahmudov Q.,O‘zbek tansiq taomlari, T.,1989
Mahmudov Q., Qiziqarli pazandalik, Toshkent, 1995
O’zbek tilining izohli lug’ati. Uchinchi jild. Toshkent-2020
Amonova Z.,Pazandachilik texnologiyasi asoslari, Toshkent 2017
M.Boltaboyev va boshqalar, Turizm: nazariya va amaliyot. Darslik.2018