XALQ XO'JALIGIDA FUNKSIONAL OZIQ-OVQATNING AHAMIYATI

Main Article Content

Аннотация:

Funktsional oziq-ovqat mamlakat xalq xo‘jaligida muhim oziq-ovqat mahsuloti sifatida qaraladi. Buning sababi shundaki, ular tarkibida odamlarga sog'lom turmush tarzini olib borishga yordam beradigan foydali moddalar mavjud. Tadqiqot natijalari shuni ko'rsatadiki, bizning iste'molimizga funktsional oziq-ovqat mahsulotlarini kiritish juda muhimdir. Tadqiqot natijalari shuni ko'rsatdiki, funktsional oziq-ovqat nafaqat sog'lig'imiz uchun foydali, balki xalq xo'jaligida ham samarali.

Article Details

Как цитировать:

Qosbergenova , B. . (2022). XALQ XO’JALIGIDA FUNKSIONAL OZIQ-OVQATNING AHAMIYATI. Евразийский журнал академических исследований, 2(13), 427–429. извлечено от https://in-academy.uz/index.php/ejar/article/view/7290

Библиографические ссылки:

Arai S. Global view on functional foods: Asian perspectives. Br. J. Nutr. 2002;88(Suppl.2):139143. DOI 10.1079/BJN2002678.

Side C. Overview on marketing functional foods in Europe. Functional Food Network General Meeting. 2006. (цит. по: Siro et al., 2008).

Бобренева И.В. Функциональные продукты питания. [Текст] / учебное пособие//И.В. Бобренева. - ИЦ «Интермедиа». Санкт-Петербург. – 2012. – 320 с.

Доронин А.Ф., Шендеров Б.А. Функциональное питание. М., 2002. [Doronin A.F., Shenderov B.A. Functional Nutrition. Moscow, 2002. (in Russian)]

Иванова, В. Н. Экономический рост на инвестиционной основе – ключевой приоритет государственной политики в развитии пищевой промышленности / В. Н. Иванова. С. Н. Серегин // Экономика сельскохозяйственных и перерабатывающих предприятий. – 2014. – № 7. – С. 21–28.

Иванова, В. Н. Механизмы повышения эффективности отраслей пищевой и перерабатывающей промышленности Центрального федерального округа / В. Н. Иванова, С. Н. Серегин. – М. «Финансы и статистика», 2016.

Спиричев, В.Б. Обогащение пищевых продуктов микронутриентами : научные подходы и практические решения [Текст] / В.Б. Спиричев, Л.Н. Шатнюк, В.М. Позняковский. – Пищевая промышленность. - 2000. - № 3.- С. 10-16.