QANDLI DIABET PARHEZLARI

Main Article Content

Xursanov Madaminbek
Usmonova Yulduzoy
Qobiljonova Sarvinoz
Togʻayeva Gulnora Siddiqovna

Аннотация:





JSST ma'lumotlariga ko'ra, dunyo bo'ylab 420 milliondan ortiq odam qandli diabetdan (DM) aziyat chekmoqda. Ushbu kasallikni davolashning muhim usullaridan biri bu parhezdir. Uning maqsadi asoratlarning paydo bo'lishining oldini olish yoki kechiktirish va insonning hayotini uzaytirishdir. Qandli diabet uchun diet - bugungi maqolamizning mavzusi.





Article Details

Как цитировать:

Xursanov , M., Usmonova , Y., Qobiljonova, S., & Togʻayeva , G. . (2024). QANDLI DIABET PARHEZLARI. Журнал академических исследований нового Узбекистана, 1(3), 28–32. извлечено от https://in-academy.uz/index.php/yoitj/article/view/28786

Библиографические ссылки:

Дедов И. И., Шестакова М. В., Майоров А. Ю., Викулова О. К., Галстян Г. Р., Кураева Т. Л., Петеркова В. А., Смирнова О. М., Старостина Е. Г., Суркова Е. В., Сухарева О. Ю., Токмакова А. Ю., Шамхалова М. Ш., Ярек-Мартынова И. Р., Бешлиева Д. Д., Бондаренко О. Н., Волеводз Н. Н., Григорян О. Р., Есаян Р. М., Ибрагимова Л. И. и др. Алгоритмы специализированной медицинской помощи больным сахарным диабетом // Сахарный диабет, 2017. Т. 20. №1S. С. 1-121. https://doi.org/10.14341/DM20171S8

Дыдыкин А., Асланова М. Функциональное питание - новая концепция здорового образа жизни // Агротехника и технологии. 2016. №5-6. С. 30-33.

Furmli S., Elmasry R., Ramos M., Fung J. Therapeutic use of intermittent fasting for people with type 2 diabetes as an alternative to insulin // Case Reports. 2018. V. 2018. P. bcr-2017-221854. https://doi .org/10.1136/bcr-2017-221854

Mirmiran P., Bahadoran Z., Azizi F. Functional foods-based diet as a novel dietary approach for management of type 2 diabetes and its complications: a review // World journal of diabetes. 2014. V. 5. №3. P. 267. https://doi.org/10.4239/wjd.v5.i3.267

Venn B. J., Mann J. I. Cereal grains, legumes and diabetes // European journal of clinical nutrition. 2004. V. 58. №11. P. 1443. https://doi.org/10.1038/sj.ejcn.1601995

Sarmento R. A., Antonio J. P., de Miranda I. L., Nicoletto B. B., de Almeida C. J. Eating patterns and health outcomes in patients with type 2 diabetes // Journal of the Endocrine Society. 2017. V. 2. №1. P. 42-52. https://doi.org/10.1210/js.2018-00065

Sarmento R. A., Antonio J. P., de Miranda I. L., Nicoletto B. B., de Almeida J. C. Corrigendum for "Eating Patterns and Health Outcomes in Patients With Type 2 Diabetes". 2018. https://doi.org/10.1210/js.2018-00065

Ganesan K., Xu B. Polyphenol-rich dry common beans (Phaseolus vulgaris L.) and their health benefits // International journal of molecular sciences. 2017. V. 18. №11. P. 2331. https://doi.org/10.3390/ijms18112331