ТУХУМ ПЎСТЛОҒИ МЕМБРАНАСИНИНГ ТАРКИБИДАГИ АМИНОКИСЛОТАЛАР МИҚДОРИНИ АНИҚЛАШ
Main Article Content
Аннотация:
Маҳаллий хом ашё тухум пўстлоғи мембранасидан хондропротектор субстанцияси таркибидаги таъсир этувчи моддалар миқдорини ўрганиш. Маҳаллий хом ашё (чиқинди) бўлган тухум пўстлоғи мембранасидан хондропротекторлик хусусиятини намон қилувчи биологик фаол моддалар: гликозамин, хондроитин, гиалурон кислоталарни биотехнологик йўл билан олишнинг ферментатив гидролизлаш усули ишлаб чиқиш учун тухум пўстлоғи мембранасидаги аминокислоталар миқдорини аниқлаш.
Article Details
Как цитировать:
Библиографические ссылки:
Chen X. et al. Biomimetic mineralisation of eggshell membrane featuring natural nanofiber network structure for improving its osteogenic activity //Colloids and Surfaces B: Biointerfaces. – 2019. – T. 179. – S. 299-308.
GARCÍA M. A. L. A. N., GONZÁLEZ A. A. Method and composition for hydrolyzing eggshell membrane : zayav. pat. 16629549 SShA. – 2020.
Hincke M. T. et al. The eggshell: structure, composition and mineralization //Front Biosci. – 2012. – T. 17. – №. 1. – S. 1266-1280.
Jain S., Anal A. K. Optimization of extraction of functional protein hydrolysates from chicken egg shell membrane (ESM) by ultrasonic assisted extraction (UAE) and enzymatic hydrolysis //LWT-Food Science and Technology. – 2016. – T. 69. – S. 295-302.
Kheirabadi E. K. et al. Optimizing the Extraction of Acid-soluble Collagen Inside the Eggshell Membrane //Food Science and Technology Research. – 2018. – Т. 24. – №. 3. – С. 385-394
Santana A. et al. Biological activities of peptide concentrates obtained from hydrolysed eggshell membrane byproduct by optimisation with response surface methodology //Food & function. – 2016. – T. 7. – №. 11. – S. 4597-4604.
Zhao Q. C. et al. Separation and identification of highly efficient antioxidant peptides from eggshell membrane //Antioxidants. – 2019. – Т. 8. – №. 10. – С. 495.