OZIQ-OVQAT SANOATIDA METROLOGIK TAHLILLARNING O‘RNI

Main Article Content

Abstract:

Butun dunyo yillar davomida iqtisodiy o‘zgarishlar sharoitda yashamoqda, shu vaqt ichida ishlab chiqarish darajasi sezilarli darajada o‘zgardi va uning maqsadlari va vazifalari ham mos ravishda o‘zgarib bormoqda. Hozirgi kunda oziq-ovqat sanoatining asosiy maqsadi aholini xavfsiz, sifatli oziq-ovqat mahsulotlari bilan ta‘minlashdir. Shu bilan bir qatorda ishlab chiqarilayotgan oziq-ovqat mahsulotlarini sifatini oshirish va uni bir me’yorda ishlab chiqarish hamda raqobatbardoshligini saqlab qolishdir.

Article Details

How to Cite:

Sobuddinov , S. ., Ahmadaliyeva , F. ., & Vaxobjonova , U. . (2022). OZIQ-OVQAT SANOATIDA METROLOGIK TAHLILLARNING O‘RNI. Innovative Research in the Modern World: Theory and Practice, 1(28), 425–429. Retrieved from https://in-academy.uz/index.php/zdit/article/view/8011

References:

O‘zbekiston Respublikasi Sog‘liqni saqlash vazirligi, O‘zbekiston standartlashtirish, metrologiya va sertifikatlashtirish agentligining qarori, 15.01.2018 yilda ro‘yxatdan o‘tgan, ro‘yxat raqami 1525-1.

Маматкулов О. Т. и др. Технология приготовления цукатов из нетрадиционных видов сырья (ореховые, гранатовые корки) //Universum: технические науки. – 2020. – №. 9-2 (78). – С. 31-33.

Атаханов Ш. Н. и др. Разработка механизированной линии по производству полуфабрикатов овощных соусов-паст //Universum: технические науки. – 2020. – №. 8-2 (77). – С. 21-24.

Атаханов Ш. Н. и др. Использование порошка-полуфабриката из соковых выжимок топинамбура для получения мучных национальных изделий //Хранение и переработка сельхозсырья. – 2017. – №. 8. – С. 5-7.

Атаханов Ш., Дадамирзаев М., Азизов А. Глютенсиз сабзавотли соус яримфабрикати тайёрлаш технологияси ишлаб чиқиш. – 2019.

Shukhrat A. et al. Research of physical and chemical indicators and food value of semi-finished products of sauce-past of fruits and vegetables //Chemistry and Chemical Engineering. – 2019. – Т. 2019. – №. 3. – С. 45.

Toshboeva S., Boqirova F., Dadamirzayev M. Recipe and technology of high viscosity broth for the preparation of semi-finished paste sauces //Science and innovation. – 2022. – Т. 1. – №. A7. – С. 305-308.

Eraliyev H., Gulomqodirova R., Mahmudjanov S. MEVA VA SABZAVOTLARNI QURUTISH USULLARI VA QURILMALARI //Zamonaviy dunyoda innovatsion tadqiqotlar: Nazariya va amaliyot. – 2022. – Т. 1. – №. 28. – С. 244-247.

Дадамирзаев М. Research of orgonoleptic, microbiological and physico-chemical indicators of a new type of vegetable semi-finished sauces-pastes //Scienceweb academic papers collection. – 2022.

Нажмиддинова Ё. Р., Дадамирзаев М. Г. Инновационная деятельность в системе профессионального образования //Экономика и социум. – 2018. – №. 6. – С. 784-788.

Дадамирзаев М. THE STUDY OF QUALITY INDICATORS OF NEW SEMI-FINISHED VEGETABLE PASTA SAUCES //Scienceweb academic papers collection. – 2020.

Кучкаров У. М. и др. Using Wheat Germ Products to Enhance Quality of Ring-shaped Bread Industry //Молодой ученый. – 2016. – №. 7. – С. 102-104.

Атаханов Ш. Н. и др. Разработка технологии полуфабрикатов овощных и фруктовых соусов-паст для предприятий общественного питания //Universum: технические науки. – 2019. – №. 6 (63). – С. 67-70.

Исматов Р. О., Дадамирзаев М. Х., Маллабаев О. Т. An increase in efficiency of marketing activity in food market grown in agriculture of uzbekistan //Молодой ученый. – 2014. – №. 4. – С. 522-523.

Gʻoyipov, A., Mamayunusova, M., & Ergasheva, Z. (2022). QOVOQ MAG ‘ZINING TARKIBINI TADQIQ ETISH.

Ergashev, S., Gʻoyipov, A., & Alimuxamedov, M. (2022). KOMPOZITSION FENOL-FORMALDEGID OLIGOMERLARINING TARKIBINI NEFELOMETRIK USULDA О ‘RGANISH. Science and innovation, 1(A5), 424-430.

Rakhmonov, D., & Gayipov, A. (2022). STUDY OF COMPOSITION AND CRITICAL PARAMETERS OF DUST FROM LOCAL COTTON INDUSTRY. International Bulletin of Applied Science and Technology, 2(9), 77-81.

Qobuljon, A., Ibrohim, R., & Gayipov, A. (2022). METHOD OF DETERMINATION OF FURFURYL ALCOHOL. Scientific Impulse, 1(4), 1774-1778.

Tohirov, M., Sobirova, S., & Shermatov, A. (2022). SIMOBNI ANIQLASHNING SPEKTROFOTOMETRIK USULI. Zamonaviy dunyoda innovatsion tadqiqotlar: Nazariya va amaliyot, 1(28), 235-239.

Zokirov, M., & Gayipov, A. (2023). METHODS OF PREVENTION OF YOUTH INTERNET DEPENDENCE. BEST SCIENTIFIC RESEARCH-2023, 2(1), 83-92.