BODRINGNING OZUQAVIY AHAMIYATI VA DORIVORLIK XUSUSIYATLARI

Main Article Content

Abstract:

Ushbu maqolada bodringning ozuqaviy qiymati va dorivor xususiyatlari muhokama qilinadi. Bodring suv va turli xil oziqaviy moddalarga boy past kaloriyali sabzavot hisoblanadi. Ularda C va K vitaminlari, kaliy, marganets va xun tolasi mavjud. Bodring organizmni namlash, hujayralarni erkin radikallarning shikastlanishidan himoya qilish, yallig'lanishni kamaytirish va ovqat hazm qilishni yaxshilash kabi bir qator sog'liq uchun foydali xususiyatlarga ega. Ular, shuningdek, sovutish ta'siriga ega va terini yangilovchi sifatida keng qo'llaniladi. Bodringning ozuqaviy qiymati va shifobaxsh xususiyatlarini tushunish ularni sog'lom va muvozanatli ovqatlanishning muhim tarkibiy qismi sifatida ishlatishga imkon beradi, bu esa salomatlik va farovonlikni saqlashga yordam beradi.

Article Details

How to Cite:

Allamjarova, G. ., & Erejepova , G. . (2024). BODRINGNING OZUQAVIY AHAMIYATI VA DORIVORLIK XUSUSIYATLARI. Science and Technology in the Modern World, 3(3), 46–47. Retrieved from https://in-academy.uz/index.php/zdift/article/view/28996

References:

Бондаренко, Е. А. (2023). ОБОСНОВАНИЕ ПОЛЬЗЫ БИОЛОГИЧЕСКИ АКТИВНЫХ ДОБАВОК (БАД) ИЗ ДАЛЬНЕВОСТОЧНОГО ТРЕПАНГА. In НАУКА, СТУДЕНЧЕСТВО, ОБРАЗОВАНИЕ: АКТУАЛЬНЫЕ ВОПРОСЫ СОВРЕМЕННЫХ ИССЛЕДОВАНИЙ (pp. 49-53).

Елисеева, Т., & Тарантул, А. (2018). Огурец (лат. Cucumis sativus). Журнал здорового питания и диетологии, 3(5), 21-31.

Завадская, О., & Дядэнко, Т. (2013). Качество свежих и соленых огурцов в зависимости от сорта и размера плодов. Ştiinţa Agricolă, (2), 65-68.

Карпухин, М. Ю., & Мякишева, Е. В. (2022). НОВЫЕ СОРТА ОГУРЦА ДЛЯ ОТКРЫТОГО ГРУНТА: КУСТОВОЙ ОГУРЕЦ. Научный редактор, 13.

Ташкинова, Ю. В. (2018). Пищевая ценность и химический состав плодов огурца. Молодежь и наука, (2), 20-20.