O‘ZBEK TILINING IZOHLI LUG‘ATLARIDA KELTIRILGAN BA’ZI GASTRONOMIK BIRLIKLAR HAQIDA (SOMSA TURLARI, ULARNING LUG‘ATLARDA IFODALANISHI)
Main Article Content
Abstract:
Ushbu maqolada gastronomiya, uning o’rganish obyekti haqida qisqacha to’xtalinib, gastronomiyaga oid birliklar tarixiga nazar tashlangan. Jumladan, o’zbek taomnomasidan o’rin olgan, “o’zbek xalqining faxri” deb ulug’langan somsa haqida to’xtalingan. Shuningdek, somsa tarixi, turlari, uning tayyorlanishi haqida ma’lumotlar yetkazilgan bo’lib, somsa, uning lug’atlarda ifodalanishi misollar vositasida boyitilgan.
Article Details
How to Cite:
References:
Mahmudov Q.,O’zbek taomlari. Uchunchi to’ldirilgan nashri, Toshkent, 197o
Таджикско-русский словарь. Госиздат ин. и нац. словарей. - М., 1954. 339 b
Mahmudov Q.,O‘zbekcha palov, Toshkent, 1979
Siddiqov D.,Lazzatli taomlar, Toshkent,1981
Mahmudov Q.,O‘zbek tansiq taomlari, T.,1989
Hojiyev, D. T.. Yзбекская кухня, Toshkent, 1988.
Mahmudov Q., Qiziqarli pazandalik, Toshkent, 1995
O‘zbekiston milliy ensiklopediyasi. Toshkent, 2000-2006
Amonova Z.,Pazandachilik texnologiyasi asoslari, Toshkent 2017
M.Boltaboyev va boshqalar, Turizm: nazariya va amaliyot. Darslik.2018
O’zbek tilining izohli lug’ati. 5 jild. Toshkent-2020